Sportet me dorë

KV Bresalci sigurt po ngjitet drejt Superligës

Volejbolli kaherë ka pasur traditë në Bresalc, sidomos në vitet nëntëdhjeta, kur ky lokalitet ishte shndërruar në mikpritës të përhershme të garave të volejbollit nën okupim. Sa e sa emra të mëdhenj të volejbollit ka dhënë Bresalci, kurse pas lufte, kur pritej që ky sport të zhvillohej edhe më shumë, sikur u shua dhe jo vetëm në Bresalc, por edhe në Gjilan, që kanë qenë vatra të volejbollit.

Këtij sporti i duhen njerëz vullnetmirë, por sikur edhe ata ishin lodhur. U bënë përpjekje për riorganizim edhe në vitet 2004 e 2005, por vështirësitë nuk kishin të ndalë, kurse vitin e kaluar u bë edhe një përpjekje për riorganizim dhe kjo doli e suksesshme, ngase KV Bresalci që në stinorin e parë e ka siguruar play-offin dhe tashti do të luftoj për t’u inkuadruar në ligën elitare të volejbollit.

Për sukseset e KV Bresalci ka shumë njerëz që janë meritorë, por duhet veçuar kryetarin e klubit Asllan Syla, Sekretarin Isak Uruqi, kryetrajnerin Blerim Shala dhe zëvëndëstrajnerët Exhevit Byqmeti, Sheraferdin Muji, delegatin e federatës Besim Syla, por edhe procesmbajtësin Edon Syla e sidomos lojtarët dhe kapitenin e ekipit Driton Muja.

Blerim Shala, trajner dhe pedagog i kulturës fizike, ia ka dalë që për një periudhë të shkurtër të komponojë një ekip të mirë, ku ka gërshetuar përvojën e lojtarëve të dikurshëm dhe elanin rinor dhe tërë dijën e tij e ka shkrirë në lojën e ekipit, me të cilin ka shënuar shtatë fitore dhe ka pësuar dy humbje, duke siguruar garat e play-offit.

 Blerim Shala

“Është kënaqësi të punosh me këtë djelmosha. Ata janë shumë të përkushtuar në punën e tyre, andaj edhe sukseset nuk po mungojnë”, thotë kryetrajneri Blerim Shala, i cili ka fjalë miradije edhe për kryesinë e klubit, e cila po bënë gjithçka që është e mundur vetëm e vetëm që të krijohen kushte sa më të mira për ekipin.

Bresalci është ekip që po ngjitet në Superligë e meritorë për suksese  janë të gjithë.

You Might Also Like