Viti

Ndrroi jetë në moshën 87 vjeqare Gjyle Haliti-Sjediu fëmija e fundit e veprimtarit dhe atdhetarit Shaban Haliti-Alidema

Ditë më parë ka ndrruar jetë në moshë të shtyer 87 vjeqare Gjylë Alidema-Sejdiu fëmija I fundit I patriotit, atdhetarit dhe veprimtarit Shaban Haliti-Alidema ish kryetar I komunës së Pozharanit.Gjylë ishte fëmiju I fundit I kësaj familje dhe e bija e veprimtarit e cila sa ishte gjalë tregonyte shumë gjëra intersante por edhe shumë të të verteta se si kishte pësuar familja e tyre nga pushteti I athershëm serbo-jugosllav.Ajo sic na tha nipi I Shaban Halitit, Halit Alidema , gjatë kohës s ëish sundimit serbosllav kishte përjetuar vuajtje të mëdha si anetare e kësaj familjeje.Rrefente se si gjatë masakrës serbe në Xhaine e Pozharanit ishte rrah për vdekje nga serbet Babai I saj Shabani e sipas saj meq ishte shumë e re si 13 vjeqare ajo vete e kishte pregatit kufomën e të jatit për ta varrosuar në vitin 1945 dhe babain e saj e kishin varrosur vetëm 4 veta sepse pushteti partizano-cetnik nuk lejuan më shumë njerz në ceremonin e varrimit.Nipi I tij,Halit Alidema, tregon se si familja e gjyshit të tij ishte shpallur armike e pushtetit dhe u ishte konfiskuar e terë pasuria e tndeshme dhe e patundëshme dhe se ishin diskriminuar nga të gjitha të drejtat qytetare. Aziz Zuka

You Might Also Like