Viti

Dy zëvendësministret Fatbardha Emini e Magbule Shkodra vizituan Vitinë

Kryetari i komunës Sokol Haliti, ka pritur sot në takim dy zv.ministret e Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal, Magbule Shkodra e Fatbardha Emini, të shoqëruara nga sekretarja epërgjithshme Rozafa Ukimeraj Çuni, si dhe drejtor të departamentëve të kësaj ministrie.

 

Kryetari Haliti në këtë takim, i njoftoi mysafirët për zhvillimet aktuale në këtë komunë, realizimin e projekteve të gjithmbarshme, planet, vështirësit, si dhe me situatën epidemiologjike dhe menaxhimin e saj.

 

Ai ka shtruar një varg kërkesash që kanë të bëjnë me implementim të projekteve, posaqërisht ka përmendur shkurtimet buxhetore në projektet kornizë, si pasojë e ndarjes jo të drejtë buxhetore që e ndërlidhin me numrin e popullsisë, i cili regjistrim nuk është përkon me numrin real të popullatë.

 

Zv.ministrja Shkodra theksoi se do të angazhohen si ministri, që të mbështesin kërkesat që dalin nga komunat e Kosovës dhe të jenë sa më afër tyre, për të arritur synimet dhe projeksionet që ndërlidhen drejtëpërdrejt me mirëqenien qytetare.

Ata më pas kanë vizituar edhe qendrën e qytetit të Vitisë, ku janë dukë u kryer punimet në projektin e rregullimit të sheshit, ku investitorë janë komuna e Vitisë, MAPL dhe Helvetas Sëiss Intercooperation-DEMOS.Aziz Zuka

You Might Also Like