Trashëgimi

Njëra nga pushkët e Hasan Alisë i dhurohet Muzeut të Gjilanit

Njëra nga pushkët e Hasan Alisë, kaçakut të fundit për lirinë e Kosovës, që u ruajt me fanatizëm nga një mik besnik i tij, Isuf Nura i Lubishtës ( Viti ), prej sot do të jetë pjesë e Muzeut të Gjilanit dhe do të ekspozohet për publik nga ora 10:00, bashkë me pushkën e Hoxhë Lipovicës, e dhuruar kohë më parë…
Në Ceremoninë e ekspozimit, te Muzeu Etnologjik i Gjilanit, merr pjesë edhe kryetari i komunës, z. Lutfi Haziri si dhe familjarë të këtyre dy luftëtarëve që u flijuan për lirinë e Kosovës…

You Might Also Like