Arti pamor

Sabri Ajvazi, një skulptor i dalluar, për punim në dru 

Sabri Ajvazi, nga Liteshi, Bashkësia e Lokale e Zarbicës, tani është një skulptor tepër i dalluar me një art tepër të veçantë dhe shumë të rrallë  në gjithë hapsirat tona shqiptare.

 Ky lloj arti që bën tani Sabriu është një art shumë i posaqëm dhe tepër i çmuarë edhe në Europë e më gjërë , sepse bënë skulptura nga llojet e ndryshme të drurit.

– E gdhend drurin me motosharë,– E gdhend drurin me sëpatë,– E gdhend drurin , me brisqe të llojeve të ndryshme.

Që është tepër i rrall kjo punë në skulpturë është vërtetuar sa ishte vetë Sabriu në Zvicër.

Na mban shpresa, që së shpejti këto punime me sharrë do të ekspozohen dhe do të hapët një ekspozit me rastin e menifestimeve të Flakës së Janarit 2024, por edhe në disa qytete tona.

Sabriu është inspiruar nga lisat e lartë të ahishtës, të fushave me plotë drunjë të gjatë, si në Kitkë, Kolishtë e vende tjera të Zarbicës e Malësisë së Bujanocit.

Skulptorit Sabriu, i urojm punë të mbarë edhe me shumë krijime për të vazhduar këtë art që bëhet nga lloje të ndryshme të drurit.

You Might Also Like