ARSIMI

Drejtori i Arsimit në Gjilan Nazim Gagica uron nxënësit me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor

Të dashur nxënës dhe mësues! Të dashur prindër!

E hëna shënon fillimin e vitit të ri shkollor. Për disa, shtatori më nuk shënon fillimin e vitit shkollor, sepse ata suksesshëm kanë kaluar në një fazë tjetër, nga mësimnxënia në studime. Për disa është dita e parë e shkollës, fillimi i ballafaqimit me fakte, nga përrallat e bukura në mësimnxënie.

Shkollimin serioz, dijet e rrënjosura, edukimin e arsimimin e qëndrueshëm, i kemi të domosdoshme për shume arsyeje;

* Për ti kualifikuar drejt, meritueshëm dhe seriozisht ndërtuesit e së ardhmes sonë të përbashkët.

* Për ta kultivuar, ngritur dhe rrënjosur vetëdijen kombëtare, në mënyrë që ti pasurojmë vlerat qytetare dhe njerëzore.

* Për ta penguar ikjen e trurit, si fenomen që sjell dëme të mëdha për shtetin dhe të ardhmen e tij.

* Për tu bërë pjesë e klubit të shteteve te shkolluara e arsimuara evropiane, të matshëm me dije e njohuri.

Pra, ne kemi krijua kushte të mira për mësim, edukim, e studime. Na mbetet ta ngrisim cilësinë, ta bëjmë arsimin e perfeksionuar dhe ta pa ndikuar.

Të rrisësh dhe të mirëedukosh një brez do të thotë të mendosh për 100 vite

Urime!

Me respekt,
Nazim Gagica

You Might Also Like