Gjilan

Lumir Abdixhiku, kryetar i LDK-së vizitoi Fabrikën e Vajit “Floil”

Pas Konventës programore të LDK-së, e cila u mbajt në Gjilan, pas përfundimit të saj Abdixhiku vendosi që sot të vizitojë pikërisht fabrikën “Floil” në Gjilan e cila bën prodhimin e vajit.

Abdixhiku tha se fabrika “Floil” mund të përpunojnë deri në 100 mijë litra vaj në ditë, me këtë ata mbulojnë rreth 30% të tregut të vendit tonë

Shkrimi i plotë:

NJË SHEMBULL BIZNESI
NJE PARADOKS SHTETI

Vizitën në Gjilan e vazhduam tek prodhuesi i vetëm i vajit ushqimor në Kosovë. Berati, dhe të 138 e punëtorët e fabrikës së tij “Floil” mund të përpunojnë deri në 100 mijë litra vaj në ditë. Me këtë ata mbulojnë rreth 30% të tregut të vendit tonë.

Kompanitë si këto janë shtyllë e ekonomisë së Kosovës. Ato, pronarët e punëtorët e tyre, në vend të sulmeve publike që i marrin rëndom kanë nevojë për mbështetje shtetërore.

Gjatë vizitës në fabrikë kuptova nga afër për dëmet e mëdha që ndërprerja e energjisë për një kompani si kjo krijon. Dhe për paradoksin më të madh të mundshëm, Beratit nuk mund sot të vendosë panele solare që do të furnizonin në plotni me energji këtë fabrikë dhe energjinë tepricë ta kthejë në rrjet. Kosova mbetet i vetmi vend në rajon ku një biznes nuk mund të barazojë më shumë se 100 kilovat energji. Pra, në njërën anë nuk i ofrohet rrymë, në anën tjetër nuk mund ta shfrytëzojnë alternativën.

Do t’i kërkojmë Qeverisë dhe Rregullatorit të ndryshojë këtë paradoks të pakuptimtë dhe të rrisë pragun e lejuar deri në 1000 kilovat. Ministrave të vendit, ndërsa, të dalin nga komforti i zyreve të tyre, e të flasin ngushtë me prodhuesit tanë që problemet bazike të tyre e punëtorëve të tyre t’i zgjidhin me prioritet. Sektori privat është partner.

You Might Also Like