LAJME

SHML”Kongresi i Manastirit” në Pozharan vatër e diturisë ku nuk mungojnë rezultatet

 

 

E pvarsuar si shkollë e mesme nga ajo e Vitisë, para 6 viteve, SHML”Kongresi i Manastirit” në Pozharan po tregon se pavarsimi i saj, ka qenë i nevojshmë qysh moti.E se është kështu dëshmojnë edhe rezultatet dhe sukseset që po arrihën në këtë shkollë, vqmas pas pavarsimit dhe funkcionimit si e shkollë e pavarur.

 

E lidhur me atë se si punohët dhe si funkcionon kjo vater e diturisë ne i bëmë një vizitë me që rast lidhur me të arriturat e deritashmë por edhe funkcionimin dhe punën që po bëhët këtu biseduam me Drejtorin e saj Mufail Halabakun.”SHLM”Kongresi i Manastirit” në Pozharan,që nga pavarsimi i saj është duke treguar rezultate të lakmueshme edhe pse ndoshta kushtet në të cilat punojmë në këtë kohë pandemie falë angazhimit të stafit të punojësve, rezultatet nuk mungojnë.Dua të theksoj veqmas sukseset dhe rezultatet që kemi arritë në testin e maturës të nxënësve që është një rezultat i lartë krahasur me vitet e kaluara,shprehet Mufail Halabaku.Po permend vetëm një shëmbull kun ë testin e Maturaës ku kanë hyrë rreth 110 nxënës si vjet është arritë një sukses i lakmueshëm meqë mbi 84 përqind e numrit të nxënësve në nivel shkolle kanë arritë të kalojnë testin e maturës e duhet theksuar se njëra nga këto nxënëse Irea Alidema ka arritë numrin më të madhë të pikëve 89 pikë nga 100 të mundëshme,shprehet Halabaku.Ndërkaq duke foluar rreth asaj se qka ka ndiku në këto rezultate të mira ai përmend :Pregatitjën e mirë të testteve,interesimin e madhë të nxënësve si dhe punën e palodhëshme të profesorve dhe aangazhimin e tyre të parezervë si në vijimin e procesit mësimor ashtu edhe në angazhimet tjera në këtë kohë pandemie kur një pjesë e madhe e procesit mësimor ishte mbajtur Online përmes platformës Zoom.

E Irea T.Alidema nxensja me e suksesëshme në këtë shkollë që është shembullore në mësime shprehet se dëshira e saj është që të rexhistrohet në Fakltetin e Mjeksisë dhe të ushtroj profesionin e mjekes sikur  edhe babi i saj.I uruam sukses kësaj nxënseje shembullore.Aziz Zuka

You Might Also Like