ARSIMI

TRE MATEMATIKANË TË RINJ GJILANAS, PËRZGJEDHEN NË EKIPET PËRFAQËSUESE TË KOSOVËS

Festim Shkodra, koordinator i ekipit të Komunës së Gjilanit 

Tre garues nga Komuna e Gjilanit, nxënës të Gjimnazit Natyror “Xhavit Ahmeti” në Gjilan, vazhduan traditën e sukseseve të gjilanasve nē garat e matematikës. Ata u përzgjodhën në ekipet përfaqësuese të Kosovës, pas një vargu të garave dhe testimeve te organizuara nga Shoqata e Matematikanëve të Kosovës (ShMK). Matematikanja e re gjilanase Era Januzi, nxënëse e klasës së XI në Gjimnazin Natyror “Xhavit Ahmeti” në Gjilan, arriti të përzgjedhet në ekipin 4 anëtarësh të Kosovës, që do të përfaqësojë shtetin tonë në Olimpiadën Matematike Evropiane për Vajza – EGMO 2023, që sivjet do të mbahet në Slloveni më 13-19.04. 2023. Poashtu edhe matematikanët e rinj gjilanas: Lum Jerliu dhe Olt Imeri, maturantë të Gjimnazit Natyror “Xhavit Ahmeti në Gjilan, arritën të përzgjedhen në ekipin 6 anëtarësh të Kosovës, që do të përfaqësojë shtetin tonë në Olimpiadën Matematike Ndërkombëtare – IMO 2023, që sivjet do të mbahet në Japoni më 02-13.07. 2023. I urojmë shumë suksese këtyre garuesve nga komuna jonë si dhe të gjithë anëtarëve të tjerë të ekipeve përfaqësuese të Kosovës, në EGMO 2023 dhe IMO 2023! Suksese!

You Might Also Like