Viti

Çerdhja e vetme publike në Viti do të mbyllet nga 15 Korriku

 

 

Komiteti Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim (KKMSH) në Viti, nën kryesimin e Kryetarit të komunës së Vitisë, Sokol Haliti, ka shqyrtuar sot gjendjen e pandemisë nga virusi COVID-19 në këtë komunë ku janë 27 raste aktive me këtë virus.

 

Me këtë rast, u bë me dije se nga 15 korriku do të mbyllet çerdhja publike “Gëzimi Ynë “ në Viti, kjo po me qëllimin më të mirë të ruajtjes së shëndetit të fëmijëve por edhe të shëndetit publik të qytetarëve të kësaj komune.

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti gjatë këtij takimi tha se deri me tani janë 27 raste aktive me virus në këtë komunë si dhe kërkoj respektimin rigoroz të masave. “Ne duhet të respektojmë masat mbrojtëse kundër parandalimit të përhapjes së virusit pandemik COVID-19. Prandaj kërkoj nga secili qytetarë vitias që të kenë kujdes të shtuar, të vendosin maska, të mbajnë distancën dhe higjienën personale vetëm kështu mund të parandalojmë përhapjen e këtij virusi”, u shpreh Kryetari Haliti.

 

Ai tha se gjendja me këtë virus në këtë komunë është nën kontroll dhe se komuna e Vitisë po vazhdon me dezinfektime dhe klorifikime të hapësirave të ndryshme.

 

E Komandanti i Stacionit Policor në Viti, Kapiten Afrim Halili, potencoi se pjesëtarët e policisë po bëjnë patrullime të vazhdueshme për tu kujdesur se si  po zbatohen masat anti COVID-19. Ai theksoj se siguria në këtë komunë është e mire, por rreziku nga koronavirusi është gjithandej.

 

“Gjendja e sigurisë në komunën tonë është e mire, por rreziku nga virusi pandemik është gjithandej. Prandaj kërkoj nga qytetarët tanë të jenë të disiplinuar dhe të respektojnë masat kundër këtij virusi. Nga nesër ne do të tërheqim vërejtjen qytetarëve të cilët nuk përdorin maska pasi që po rrezikojnë shëndetin publik,“ u shpreh Halili.

 

Ai shtoj se ata po kujdesën që edhe sektori i gastronomisë të respektoj vendimin që të mos punohet pas orës 21:00.Aziz Zuka

You Might Also Like