Libri

Tregimet dhe poezitë e rekomanduara për botim

Juria e konkursit anonim letrar, “Flaka e Janarit” 2024, në përbërje, Emin Azemi, Zyrafete Shala e Nexhat Rexha, përpos vlerësimit të tri tregimeve më të mira si dhe poashtu të tri poezive, ka rekomanduar për botim, madje tregimet në një libër të veçantë, dhe këto krijime:
TREGIMET E PROPOZUARA PËR BOTIM:
1. Një shtëllungë flokësh të bardhë, shifra: Prishtina
2. Narcizëm falas, shifra: Lugina e Preshevës
3. Ëndrra e Maria Magdalenës, shifra: DA VINQI
4. Legjenda për vashën e erës që la pa gjumë malin, shifra: ËNDRRA E VALËVE
5. Konzulli perandorak, shifra: . Kristal
6. Labirinthi, shifra: 2712
7. Koha e arnuar, shifra: Shtate dite
8. Ujët e pafalun, shifra: këmbana:
9. Hija e babait, shifra: Babai ne shi:
10. Duke pritur diellin, shifra: NË PRITJE
11. Veshur me dhembje, shifra: 1205
12. Llambadarë në trajtë të përgjakshme të dritës, shifra: FERRA
13. Tokësor, shifra: 369
14. I akuzuari, shifra: Azgan Ilirie
15. Molla e sherrit, shifra: Pa shifër:
16. Mure të holla,shifra: Martini
17. Fiks në ora tre pasmesnate, shifra: Roja
18. Kuiskaprei, shifra: Ku është pre kajsia
19. Lufta me çaushin, shifra: Kaçaku
20. Shkrimtari i vogël i një qyteti të vogël,
21. Parak në kohë, shifra: Krerëz
POEZITË E REKOMANDUARA PËR BOTIM:
1. Likeri i Venusit, shifra: Venus
2. Më thuaj, shifra: Pa shifër
3. Stinëve të trembura në mjegull, shifra: Diagnoza 76
4. Cilën kang me ta knue, shifra: Prej shpije në shpi
5. Plasave të një ëndrre, shifra: ËNDËRRJETA
6. Lulja e thepisjes, shifra: 28G
7. Për atë zot Doruntinë, shifra: Pa shifër
8. Rrëfim i patreguem, shifra: “METAFORA”
9. Përpjekje, shifra: Për-pjekja
10. Hija, shifra: 15.5.1955
11. Plisi, shifra: Lisi:
12. Nji vit ma shumë, shifra: Shtegu i dhive
13. Tuneli i dritës, shifra: Ringjallja
14. Kurrë s’është vonë, shifra: “Kujtesë e bardhë”:
15. Po bie trishtimi, shifra: Linda e art
16. Këtu, shifra: Majat e Shqipeve
17. Hyrje n’legjendën eZotave, shifra: Pa shifër
18. Një dimën i ri, shifra: 1992
19. Jeta lojë teatrale, shifra: “Djali i Haldës”
20. Valët e jetës, shifra: Bjeshka
21. Gurët e mallit, shifra: RETË
22. Dritësim ëndrrash, shifra: 1205
23. Shpëtimi i zogjve, shifra: Pa shifër:
24. I mbijetuari, shifra: “Mbijetesë
25. Ti më pyet, shifra: Feniks

You Might Also Like