OPINION

Nuk ka asgjë më të rëndësishme se një mësues

Shkruan: Leonora Morina – Bunjaku, nënkryetare e Gjilanit
7 Marsi Dita e Mesuesit – një ditë e veçantë për të gjithë ne që kemi qenë ndikuar nga mësuesit në rrugën tonë të edukimit dhe zhvillimit. Është një ditë e cila na mundëson të shprehim respektin dhe përgjithësisht për të theksuar rëndësinë e tyre në jetën tonë.
Nuk ka asgjë më të rëndësishme se një mësues. Ata janë ata që na ndihmojnë të rritemi dhe të marrim vendime të rëndësishme për jetën tonë. Ata na mësojnë shkathtësi të ndryshme, jo vetëm për arsye të asaj që duam të bëhemi, por edhe për të zhvilluar cilësi si karakteri, ndjeshmëria dhe respekti.
Mësuesit janë një burim i pasur i njohurive dhe i përvojës, dhe ne duhet t’i vlerësojmë ato gjithmonë. Ata na ndihmojnë të kuptojmë se si funksionojnë gjërat në këtë botë, dhe si të jemi më të suksesshëm në karrierën tonë dhe në jetën tonë të përditshme.
Dita e Mesuesit është një ditë e emocionueshme dhe e mbushur me pasion. Është një kohë për të festuar mësuesit dhe për të treguar përgjithësisht se sa shumë i vlerësojmë ata. Ata janë si dritë në errësirë, dhe na ndihmojnë të shkojmë përpara në rrugën tonë të jetës.
Të gjithë kemi një mësues të preferuar që kemi pëlqyer në shkollë. Një person që na ka ndihmuar të marrim guxim dhe të ndjehemi të sigurtë në vetvete. Ata janë shembujt tanë dhe na kanë ndihmuar të jemi krenarë për identitetin tonë.
Prandaj, sot po e kushtoj këtë tekst dites së mësuesit. Për të shprehur pasionin dhe emocionet e mia për ata që kurrë nuk ndalojnë të punojnë për ne, të ndihmojnë në rritjen tonë dhe në formimin tonë si njerëz.
Në këtë Ditë të Mesuesit, le të jemi të gjithë bashkë dhe t’i përgëzojmë mësuesit tanë të dashur. Le t’i falenderojmë ata për gjithçka që kanë bërë për ne dhe të japim një mesazh të qartë se mësuesit janë gjithmonë të rëndësishëm dhe të vlerësuar në jetën tonë.
Respekt dhe mirënjohje për kontributin tuaj të jashtëzakonshëm dhe në çdo kohë!

You Might Also Like