Arti pamor

Gjuhët i ka profesion e artin pasion

Të gjithë e njohin si profesor të gjuhës angleze. Ai gjuhët e huaja i kishte pasur pasion që nga fëmijëria dhe tashti ai pos në gjuhën angleze flet rrjedhshëm edhe frëngjisht, italisht, spanjisht, gjermanisht e në gjuhët sllave. Avni Islami, profesor i gjuhës angleze tash e tri dekada punon në arsimimin e gjeneratave të reja, por pakkush i njeh edhe pasionet e tjera të tija. Një ndër to është arti pamor, gjegjësisht piktura e Avni Islami ka shumë të tilla, të bëra vet që i ruan në koleksionin e tij e shumë të tjera edhe i ka dhuruar për miqtë e dashamirët e artit.

Tashti, pikturat e Avni Islamit çmohen edhe nga artistët pamorë, të cilët atij i dhanë kurajo për të vazhduar dhe Avniu vazhdon të punojë çdo ditë e më shumë.

“E kisha në ndërdije se mund të pikturojë. Arti më pëlqen shumë, andaj edhe nisa të pikturoj”, nis rrëfimin e tij Avni Islami, i cili saktëson se ka mbi 20 vite që ai pikturon, por që nuk ka pëlqyer që të ekspozohet shumë, ngase artin e bënë për qejf, për kënaqësi shpirtërore, kurse shumë nga pikturat e tija ua ka dhuruar dashamirëve të artit.

Piktuart e tija i përkasin teknikës akrilik – pastel dhe ato bëhen në pëlhurë, kurse deri më tashti nuk ka patur ndonjë ekspozitë personale, derisa ka qenë pjesëmarrës në disa ekspozita kolektive bashkë me piktorë të tjerë.

You Might Also Like