Gjilan

Guximi i heronjëve dhe dëshmorëve për sakrificë bëri që të ndodh lufta e po ashtu edhe liria

Gjatë tërë historisë sonë, Gjilani ishte në ballë të organizimeve në kundërshtim të regjimit serb mbi shqiptarët. Krismat e para që paralajmëruan kryengritjen dhe luftën për liri, ishin nga kjo anë e cila ka dhënë shumë për lirinë e atdheut.
Sot, në Ditën e Çlirimit të Gjilanit, me kolegë kujtuam e nderuam më meritorët për lirinë tonë, hëronjtë dhe dëshmorët. Guximi i tyre për sakrificë bëri që të ndodh lufta e po ashtu edhe liria.
E gëzofsh lirinë, Gjilani ynë i dashur!

You Might Also Like