Libri

H o m a z h

(Në përvjetorin e rënies së Kadri Zekës dhe vëllezërve Gërvalla)

H o m a z h
(Në përvjetorin e rënies së Kadri Zekës dhe vëllezërve Gërvalla)
Sonte
një dritë si bilur
natës me i dhanë
Kapedanin me pa
tek po vjen
hijerandë.
Malli
ma paska marrë
si atë natë
kur po ngutej
për dasmën e rrallë.
Sonte
natës me i dhanë
sall një dritë
Kapedanin me pa
Deri t’lenë dielli
mos me trazue
Udhë t’largët ka ba
andrrën e moçme
me zgjue!
 
Shefik Surdulli
 

You Might Also Like