Teatër

Shfaqja “a.y.l.a.n” nga Jeton Neziraj, regjisore Blerta Neziraj, prodhim i Teatrit të Gjilanit, fiton çmimin kryesor në Festivalin Kontrapunkt 56 në Poloni

Shfaqja “a.y.l.a.n” nga Jeton Neziraj, regjisore Blerta Neziraj, prodhim i Teatrit të Gjilanit, fiton çmimin kryesor në Festivalin Kontrapunkt 56 në Poloni.

Ja vlerësimi i jurisë:

ÇMIMET E JURISË:
Juria 56. Shqyrtimi i Teatrove të Formave të Vogla KONTRAPUNKT 2022 në Szczecin në skuadër: Aleksandra Lukaszewicz (presidente), Joanna Klass dhe Tamara Trunowa, gjatë takimit më 29 prill 2022 dhanë çmimet e mëposhtme:
🏆 Çmimi i madh i Jurisë në shumën 10,000 PLN për veprën “a.y.l.a.n.” realizuar nga Teatri i Qytetit – Gjilan në Kosovë për performancën mjeshtërore të dramaturgjisë në raport me temën tejet të vështirë, që është lufta e së mirës kundër së keqes, dhe t ai duke evokuar një ndjenjë respekti të vërtetat duke u ballafaquar me absurdin e jetës së përditshme dhe interesat e vogla njerëzore
me faktin brutal lakuriq të një vdekjeje të pafajshme të pakuptimtë.
🏆 Çmimi i Këshillit Bashkiak Szczecin në shumën 5,000 PLN për ekipin e aktrimit dhe Weronika Szczawi ńska, drejtoresha e veprës “Klubi” Teatr Collegium Nobilium në Varshavë dhe TR Warszawa për punën demokratike për dekonstruksionin e kulturës së përdhunimit njëkohësisht firmime të feminitetit të larmishëm.
🏆 Çmimin për ta. Kazimierza Krzanowski në shumën e PLN 3000 për Sara Celler-Jezierska për rolin e Terezës në veprën “Maszyna” @TAG, e cila krijoi një lojë aktrimi delikate dhe ekspresive një kundërpikë shprehëse dhe domethënëse për performancën e realizuar në formula e këmbës një komedi e krishterë dell art.
🏆 Çmimin për ta. Zygmunta Duczynski në shumën e PLN 5000 u financua nga Marshalli i West Pomeranian Voivodeship për lojën “Revolucioni që nuk ishte aty” Teatr 21 & Biennale Warszawa për praninë e plotë të të gjithë ekipit, veçanërisht për Teresy Foks dhe t ai skuadër muzikore për një improvizim xhazi bravour, e cila zhvilloi në mënyrë kreative idenë e një kundërpike.
🏆 dhe dy dallime, secila 2,000 PLN për:
🎖 Branka Rozmana dhe Julia Sobiesiak-Borucka për një kolonë zanore emocionalisht angazhuese dhe njëkohësisht minimaliste në Teatr im. Wilama Horzycy w Toruniu “Bibla: Test”, e cila duke prodhuar një kundërpikë ndaj mishit të shtresës vizuale, ka siguruar arritje es harmoni në punë.
🎖 i grupit që bëri veprën “Mbreti i Lëkurave” Pegazy Zarazy (Grzegorz Hann, Maria Sztark, Lukasz Kowalski, Krzysztof Ku źnicki dhe Krystyna Pi ęta) për tmerr të sublimuar në një formë formative të ndërmjetme dhe performative, që provokon ndjenjën e artit-lojë ozy, ai tregoi një distancë estetike ndaj tragjedisë e fatit njerëzor.
🤝 Gjyqtarët duan të shprehin gjithashtu vlerësimin e tyre për spektaklin “Dendësia e popullsisë. Historia e shpërthimit” me regji të Krzysztof Popio łek interpretuar nga Ośrodek Teatralny Kana në Szczecin për mirëkuptimin e ngrohtë dhe human të mallit njerëzor për normalitetin në situatën e një tragjedie të dalë jashtë kontrollit dhe për akc jashtzakonisht zgjedhja urate e skenografisë dhe rekuiziteve.

You Might Also Like