ARSIMI

Ka ndërruar jetë dr. Murat Bejta, profesor i Gjuhës Frënge

Ka ndërruar jetë profesori i njohur universitar i Gjuhës Frënge, Murat Bejta. Lajmi për vdekjen e tij në moshën 86- vjeçare është dhënë nga familjarët. Bejta për shumë vite ka punuar si profesor i gjuhës frënge në Universitetin e Prishtinës.

Profesori nga Podujeva ka ushtruar detyrën e tij si ligjërues edhe në Universitetin e Sorbonës në Paris dhe në Universitetin Poatje të Francës. Bejta është shkruar edhe i fjalorit “Frëngjisht-Shqip” në vitin 1978.

You Might Also Like