Libri

LISTA E POETËVE TË PËRZGJEDHUR PËR ORËN E MADHE LETRARE “PENA E FLAKËS” 2019

Komisioni përzgjedhës i pjesës letrare të Manifestimit Kombëtar të Kulturës, “Flaka e Janarit” 2019, në përbërje: Nexhat rexha, Fatushe Haliti e Xhevat Latiifi, I cili njëkohësisht vepron edhe si Grup punues , pas dy takimeve të rregullta, përzgjodhi për lexim në Orën e madhe letrare “PENA E FLAKËS” 2019, poezitë e këtyre poetëve konkurues:

1. Adem XHELADINI – Kërçovë
2. Agron TUFA – Shqipëri ( Jashtë konkurencës )
3. Afrim DEMIRI – Ferizaj
4. Alketë SPAHIU – Gjilan
5. Anton Nikë BERISHA – Prishtinë
6. Arian LEKA – Shqipëri
7. Arsim HALILI – Kosovë Lindore
8. Donart REXHBOGAJ – Pejë
9. Flutura AÇKA – Shqipëri
10. Ibrahim KADRIU – Prishtinë ( Jashtë konkurencës )
11. Linditë DODA – Shqipëri
12. Medina PASOMA – Vushtri
13. Menduh LEKA – Ferizaj
14. Mirela Papuçiu – Shqipëri
15. Mujë BUÇPAPAJ – Shqipëri
16. Nikolla SPATHARI – Shqipëri
17. Nuhi SADIKU – Shtime
18. Prend BUZHALA – Klinë
19. Rakela YZEIRI – ZOGA – Greqi
20. Ramadan MEHMETI-Prishtinë ( Jashtë konkurencës )
21. Ramë ORACA – Podujevë
22. Rozafa SHPUZA – Shqipëri
23. Selvete ABDULLAHU – Gjilan
24. Vjollca DIBRA- Prishtinë
25. Xhevat LATIFI – Gjilan ( Jashtë konkurencës )
Njëzetenjë poetë nga kjo listë, do të garojnë për Çmimin kryesor të kësaj pjese të Manifestimit – PENA E FLAKËS 2019, e cila do të zgjedhet përmes votave të vetë poetëve.
Tre poetë, Agron Tufa, Ibrahim Kadriu e Xhevat Latifi, do të lexojnë jashtë konkurencës, nga afakkti se kanë qenë fitues të mëhershëm të këtij Çmimi.
Në rast se pas votimit të parë, dy apo më shumë poezi kanë vota të njëjta, poetët konkurues, do të votojnë dhe një herë.
Nëse dhe pas këtij votimi, nuk do të përzgjidhet poezia fituese, atëherë , Komisioni përzgjedhës, mes poezive finaliste do ta përcaktojë Poezinë fituese të Manifestimit, e cila nderohet me Çmimin letrar “PENA E FLAKËS”.
Ndërsa dhënien e këtij Çmimi, sipas një tradite tashmë të krijuar, do ta bëj fituesja e vitit të kaluar, shkrimtarja nga Tirana, Entela Kasi.
“Pena e Flakës” 2019, mbahet në përmbyllje të këtij Manifestimi, më 31 janar 2019, ora 16:00, në Bibliotekën e Re të Qytetit, në Gjilan.

Gjilan, më 24 janar 2019

Komisioni përzgjedhës

Nexhat Rexha
Fatushe Haliti
Xhevat Latifi

You Might Also Like