Viti

Shoqata humanitare,,VITIA” i bënë me shtëpi të reja dy familje skamnore në komunën e Vitisë

Në prag të ndrrimit të motmoteve Shoqata humanitare ,, VITIA” me seli në Gjenevë të Zvicrrësnë me ndihmën dhe kontributin e mërgimtarve të kësaj komune dhe bashkëpunëtorve të tjer të vullnetit të mirë gjatë vitit 2017 I ndertuan 8 shtëpi të reja për familjet skamnore dhe 16 tjera ndihmuan këtë vit 2017 në Viti duke u sjell lotë gëzimi këtyre familjeve të pa shpresë. E në vazhdën e këtyre aksioneve kjo Shoqatë në natën e ndrrimit të motmoteve I dorzuan qelsat e dy shtëpive të reja edhe për dy faamilje skamnore një familje 14 anëtarëshe në Gërmovë dhe një familje 5 anëtarëshe pa kryefamiljar në Skifteraj të Vitisë. Kryetari I kësaj Shoqate Xhavit Islami, në emer të kësaj shoqate ka falenderuaar kryetarin e Vitisë Sokol Halii, koordiantorin e fshatrave Tahir Lubishtanin dhe sidomos kryetaret dhe këshillat e fshatrave Vehbi Tahirin dhe Sadiku për përkujdesin dhe punët e kryera. Ai ka shprehë një Falenderim të veqant për gjithë donatoret që fal tyre këto familje që kanë pritur festën e Vitit të Ri në shtëpi që as ënderr si kan parë. Zoti i ndihmoftë mërgimtarët dhe familjet e tyre që janë patriotët ma të mirë duke kryer këso vepra humane, ka thënë Xhavit Islami I cili është zotuar se edhe në vitin 2018 kjo shoqatë do të jetë aktive në veprimtarin e saj humane, duke u dal në ndihmë atyre familjeve që kanë nevojë për ndihma.Aziz Zuka

You Might Also Like