Arti pamor

Avni Behluli shkëlqeu në Qipro, paralajmëron ekspozitën personale në Shkup

Në Qipro është mbajtur një aktivitet dyjavor në kuadër të Simpoziumit “International Art Resident”, ku ndër artistë pamorë nga shumë vende ka marrë pjesë edhe artisti i ynë i mirënjohur Avni Behluli, i cili në këtë aktivitet ka punuar  33 piktura ne pëlhure dhe letër, 3 vepra të mëdha 170×130 centimetra të ciklit “Udhëtim nëpër kohë” do të mbesin pronë e përhershme e Muzeut të Qipros- Nikozi.

Siç ka theksuar Avni Behluli, piktor, në hapjen zyrtare të ekspozitës, në mënyre solemne certifikatat i ka ndarë ministri i Kulturës dhe rektori i universitetit.

Behluli ka marrë ftesë për të qenë pjesë edhe në Shtutgart të Gjermanisë nga data 16 deri më 23 maj, por të cilën e ka anuluar, ngase më 21 maj 2019 do të mbajë ekspozitën personale në Qendrën Informative Kulturore (KIC).

 

You Might Also Like