Kamenicë

Dita kur u çlirua Hogoshti

24 vjet më parë, Ushtria Çlirimtare e Kosovës hyri triumfalisht në Hogoshtin e traditës bujare e atdhetare.

Ishte dita më e rëndësishme e më e lumtur për çlirimtarët dhe për qytetarët që pas vuajtjeve shekullore po agonte liria.

Dita e sotme e festës së çlirimit i dedikohej sidomos Heronjëve të Kombit Rexhep Mala e Isa Kastrati dhe Avdi Xhaçkut si dhe luftëtarëve të cilët u rreshtuan në radhët e UÇK-së e të cilët e nderuan Hogoshtin.

Edhe më madhështore këtë festë e bënë fatosat, me programin e tyre kulturorë-artistik.

Shumë respekt për Këshillin e Fshatit në krye me Sejdi Latifajn për organizimin dhe nderimin që na e bënë.

Hogosht, urime Dita e Çlirimit!

Ahmet Isufi, ish-komandant i ZOK-ut

You Might Also Like