Viti

Familja e Hajdin Demirit nga Pozharani bëhet me shtëpi të re

 

Një akcion i filluar para gjashtë muajve, sot është kurorizua me sukses të plotë pasi që me shtëpi të re është bërë familja e hajdin demerit një pozharanas I hendikepuar .Kjo shtëpi ka përfunduar fal donacioneve që kanë dhënë një pjesë e madhe e pozharanasve banor resident të kësaj qyteze por edhe falë parave që kanë dhënë disa mërgimtarë nga ky lokalitet.Ky akcion kishte filluar me inicijativën e Këshillit të Pozharanit me në krye Ilir Zukën ,kryetar I këtij kshilli pasi që kishin vizituar këtë familje dhe nga afër kishin parë se në qfar kushtesh të vështira jetonë kjo familje katër anëtarëshe.Akcionini për grumbullimin e mjeteve financiare kishte filluar para gjashtë muajve dhe edhe pse kishte zgjatë relatiisht një kohë të gjatë më në fund sot me dorzimin e qelsave të shtëpisë pronarit Hajdin Demirit më në fund kishte gëziuar këtë familje skamnore.Në ceremonin modest që ishte organizuar nga Kshilli I fshatit,kryetari Ilir Zuka I ka dorzuar qelsat e shtëpisë së re familjarëve.Duke folur shkurtimishtë para se ti dorzohën qelsat e shtëpisë së re Ilir Zuka u sshprehë se sot kësaj familje po I sjellim një gëzim aq të pritur.Po I dorzojmë qelsat e shtëpisë së re e cila është e paisur me të gjitha paisjet shtepiake dhe komfore për të jetuar duke filluar nga mobiljet,paisjet e kushiës si dhe paisjet tjera.Nëdrtimi I kësaj shtëpie e cila ka dy dhoma të gjitha të mobiluara, pastaj kuzhinën e paisur me të gjitha paisjet , dhe ka kushtuar rreth 30 mijë euro mjete këto që janë siguruar nga donatorët e ndryshëm.Por ait ha se vlenë të theksoj  dy nga shumë donator nga diaspora dhe pozharanas atë të Fatlum Alidemës I cili ka grumbulluar dhe ka deponuar në xhirollogarinë  9 mijë euro,pastaj Naim Ramiqi, që ka deponuar një shumë relativishtë të madhe të mjetev.Por nuk dua ti lë anash edhe donatorët e tjerë si pozharanas, por edhe nga fshatrat tjerë që kanë dhënë para për të gëzuar sot këtë familje.E Ramadan Demiri ,kryefamiljar i kësaj familje ka falendarur nga zemra të gjithë ata të cilët u angazhuan që të na gëzojnë sot me këtë shtëpi zoti I shpërbeftë ka thënë Ramadani. Ilir Zuka tha se Këshilli i Pozharanit do të vazhdojë edhe në të ardhmën me nisma të tilla humanitare duke I gëzuar në mynyra të ndryshme familjet në nevojë si kjo e Hajdin Demirit.Aziz Zuka

You Might Also Like