Trashëgimi

Gjama, ritual mortor ilir

Shkruajnë: Dr. Kushtrim Jakupi dhe PhD cand. Riza Fazliu

Gjetja arkeologjike në Kamenicë dëshmi e ritualit mortor ilir i përcjellur me Gjamën, pjesë e ekspozitës botërore “Ritual and Memory” në New York.
Për Gjamën e gjeni të bashkangjitur edhe punimin e dr. Kushtrim Jakupi në bashkëautorësi me z.Riza Fazliun dedikuar këtij rituali ku është përfshirë edhe sqarimi mbi pllakën e gjetur në Kamenicë, e cila është e ekspozuar pranë Muzeut Kombëtar të Kosovës.
 

You Might Also Like