Gjilan

Kryetari Hyseni në nismë të Manifestimi “Flaka e Janarit”: Po i nderojmë të rënët për liri

Kryetari Hyseni në nismë të Manifestimi “Flaka e Janarit”: Po i nderojmë të rënët për liri

Gjilan, 11 janar 2023 – Me homazhe në Varrezat e Dëshmorëve dhe te Lapidarët në qytet, Komuna e Gjilanit ka hapur zyrtarisht manifestimin kulturor mbarëkombëtar “Flaka e Janarit 2023”, që është  i 32-ti me radhë, që organizohet në nderimin e të rënëve për liri.

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Alban Hyseni, pasi bëri homazhe me bashkëpunëtorët dhe udhëheqësit e institucioneve tjera, ka deklaruar se gjatë janarit kjo komunë nderon të rënët për liri përmes vlerave kulturore të këtij manifestimi.

“Po e fillojmë sot manifestimin mbarëkombëtar ‘Flaka e janarit”. Është data 11 janar kur tradicionalisht bëjmë homazhe te Varrezat e Dëshmorëve. Bashkë me nënkryetaren, drejtorët komunal, deputetë ministra,  përfaqësues të organizatave të dala nga lufta e veçanërisht familjarë të dëshmorëve, sot kemi nderuar të rënët  për liri”, ka thënë kryetari Hyseni.

Ai shtoi se shpreson dhe uron që ky vit i “Flakës…”, do të shkojë mbarë e mirë dhe do të përmbushin agjendën e paraparë për edicionin e 32-të  të këtij Manifestimi kulturor mbarëkombëtar.

I pranishëm në homazhe ishte edhe Ahmet Isufi, ish komandant i ZOK-ut, i cili ka thënë se sot me nder dhe krenari kujtojmë rënien e Rexhep Malës e Nuhi Berishës, nismëtarëve të parë të luftës për liri.

“Konsiderojmë se deri atëherë ka qenë një lëvizje e cila ka vazhduar me ngritjen e vetëdijes kombëtare, por Rexha dhe Nuhiu janë të parët që shkrepin armët në Kosovë për të dhënë sinjalin e rreshtimit pastaj edhe në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Me emrin e atyre, të gjithë ushtarët e Zonës Operative të Karadakut janë krenuar dhe kanë vazhduar luftën deri në liri. Në shenjë të përkujtimit të tyre, ne duhet të punojmë më shumë për t’i arritur idealet që i kanë synuar Rexha dhe Nuhiu”, ka thënë Isufi.

Përndryshe, agjenda e “Flakës…”,  vazhdon me vizita familjeve te heronjve Rexhep Mala, Nuhi Berisha dhe Kadri Zeka, për të vazhduar në vizitë të Kazermës së Forcave të Sigurisë së Kosovës, si dhe vizitë në fshatin Bresalc “te Mejtepi” dhe në fshatin Përlepnicë, ku do të shfaqen video dhe ekspozitë fotografike dokumentuese si dhe një program artistik në kujtim të Flakës ndër vite, për të vazhduar me aktivitetet tjera kulturore të “Flakës ..” përgjatë ditës së sotme.

Për më shumë fotografi: https://www.facebook.com/photo/?fbid=509275931308407&set=pcb.509279264641407

You Might Also Like