Viti

Në Lagjen Alidema, në 79 -vjetorin e masakrës së njohur në Xhaminë e Pozharanit u përkujtua atdhetari dhe patrioti Shaban Haliti dhe të tjerët të kësaj lagje

Me një tubim -homazhi ku merrnin pjesë anëtarë të familjes së patriotit dhe atdhetarit Shaban Haliti-Pozharani, sot më 7 janar është përkujtuar në 79- vjetorin e vrasjes patrioti Shaban Haliti, por edhe familjaret e tjerë Alidema, të cilët ishin të mbytur nga hordhitë serbe çetnike si në masakrën e kryer në Xhaminë e Pozhorani e që njihet edhe si Masakra e madhe ne Xhami te Pozharanit.

Në një ceremoni u përkujtua masakra e Pozheranit në 79- vjetori përveç lagjes Alidema në këtë masakër u mbyten shumë pozharanas në burgun e Gjilanit, ku sot e asaj dite nuk u dihen as varret e ndër viktimat e para në xhami ku u mbyten me mjete të topitura ndër të parët  që ishte  mbyt ishte Shaban Halit- Pozharani.

Ceremonia në shenjë respekti u organizua pranë lapidarit të ngritur në Pozharan ku u vendosën kurora lulesh. Lavdi jetës dhe veprës së tyre. Aziz Zuka

You Might Also Like