Futboll

Në Viti për herë të parë u formua klubi i futbollit të femrave “Presingu”

Numrit të klubeve sportive në komunën e Vitisë, ditë më parë i është shtuar edhe një  por i veçantë,  fjala është për Klubin e futbollit të femrave që është pagëzuar me emrin “Presingu”” i cili tashmë është kyqur në garat  kampionale në kuadër të Federatës së Futbollit të Kosovës dhe është klubi i parë i futbollit, ku luajnë femrat të cilat kanë talent në për  këtë lojë. Klubi i ri i futbollit të femrave “Presingu”, dje për herë të parë zhvilloi edhe një ndeshje kampionale në  Fushën ndihmëse të KF Vllaznisë në Sadovinë të Jelive.

 

E  që sot Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti me bashkëpunëtor,  ka pritur në takim Klubin Futbollit për femra “Presing” nga Vitia i cili dje filloi garat kampionale në kuadër të Federatës së Futbollit të Kosovës.Gjatë këtij takimi, kryetari Haliti përveç që ju ka uruar për fitoren e parë në gara ka thënë se Komuna e Vitisë do të bënë përpjekje për mbështetjen e klubeve sportive e në veçanti edhe këtë klub të ri.

 

Ndërkaq trajnerët e këtij klubi, Makfire Zuka dhe Granit Halili, bënë me dije se KF “Presing” ka filluar garat me një ekip solid dhe lojtare të mira, por kërkuan mbështetjen nga Komuna e Vitisë pasi siç theksuan janë në fazën fillestare.

                                                Aziz Zuka

You Might Also Like