Gjilan

Njohja e avokatëve të Kosovës nga Gjermania, për avokatin Arsim Vranovci është moment historik për vendin tonë

Avokati Arsim Vranovci është shprehur i gëzuar dhe optimist për njohjen e avokatëve të licensuar nga Republika Federale e Gjermanisë. Avokati Arsim Vranovci theksoi “Ky është një lajm për tu përshëndetur sepse tani qytetarët nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut etj, mund të bashkëpunojnë me avokatë të cilët komunikojnë me klientët e tyre në gjuhën amtare”. Ai tutje vazhdoi “Tani avokatët nga Kosova kanë mundësi të bashkëpunojnë me avokatë nga Gjermania ku mund t’i ndajnë përvojat dhe praktikat e mira me ta në Gjermani, dhe së shpejti edhe në Kosovë”. Ai e vlerësoi vendimin si një dëshmi të përpjekjeve të pandërprera të komunitetit ligjor të Kosovës për të mbështetur sundimin e ligjit dhe për të ngritur standardet profesionale. Vranovci theksoi se kjo njohje jo vetëm që u ofron avokatëve kosovarë mundësi të zgjeruara, por gjithashtu thekson rëndësinë e edukimit dhe praktikës juridike të Kosovës në nivel global. Pikëpamja e Vranovcit mbetet e fokusuar nga e ardhmja, pasi ai parashikon rritje të bashkëpunimit ndërmjet profesionistëve ligjorë nga Kosova dhe Gjermania. Ai parashikon një shkëmbim dinamik të njohurive, përvojave dhe njohurive juridike, të cilat do të kontribuojnë në Avokati Arsim Vranovci e konsideron këtë moment si historik për vendin tonë dhe shpreh vlerësimin dhe falenderimin e veçantë për Republikën Federale të Gjermanisë dhe për të gjithë akterët që e bënë këtë vendim të mundur.

You Might Also Like