KRONIKË E ZEZË

Arrestohen dy të dyshuar për armëmbajtje pa leje

Drejtoria rajonale e Policisë Gjilan, Stacioni Policor Gjilan në dy raste të ndara në zbatimit të planit operativ ,,Goditja 2023’’ gjatë kontrolleve të veturave dhe personave kanë gjetur armë dhe municion.
Në rastin e parë gjatë kontrollit të një veture janë gjetur dhe konfiskuar pesëdhjetë (50) copë fishekë të kalibrit 9 mm., më pastaj gjatë intervistimit tek i dyshuari A.V. (viti i lindjes 2002, mashkull kosovar shqiptar), është gjetur se ai posedon edhe një armë pistoletë e llojit Zorki e kalibrit 9 mm. e cila po ashtu është konfiskuar.
Në rastin e dytë Policia e Kosovës, njësiti i hetimeve nga Stacioni Policor Gjilan gjatë kontrollit në shtëpinë dhe objektet përcjellëse të të dyshuarit A.M. (viti i lindjes 1999, mashkull kosovar shqiptar) është gjetur dhe konfiskuar një armë automatike AK 47 dhe një karikator i zbrazët.
Në lidhje me rastin është njoftuar prokurori i shtetit i cili ka urdhëruar që ndaj të dy të dyshuarve të ngritët kallëzim penal për veprat penale ,,Mbajtja  në  pronësi, kontroll  ose  posedim  të paautorizuar  të  armës’’ dhe rasti do të procedohet në prokurorinë themelore.

You Might Also Like