Libri

SHËNOHET DYZETVJETORI I SHKUARJES NË AMSHIM TË POETIT REXHEP ELMAZI

Organizuar nga Ars Clubi “Beqir Musliu”,  asociacion  alternativ i shkrimtarwve tw Kosovws me seli nw Gjilan dhe I mbwshtetur nga Komuna e Gjilanit, nesër në Gjilan, në sallën e Teatrit të Qytetit, me fillim nw ora 12:00, shënohet 40 vjetori I shkaurjes në amshim tw atdhetarit dhe poetit gjilanas, Rexhep Elmazit.
Ne  Akademinw  Pwrkujtimore , si nderim pwr figurwn e tij letrare e atdhetare,  do tw paraqitet dhe libri  I posabotuar PSHERWTIMW SHIU, me zgjedhje poezish  nga trashwgimia poetike e Rexhep Elmazit dhe  parathwnie tw prof.dr. Anton Nikw Berishws.
Auditorit  tw Akademisw Pwrkujtimore do t’I drejtohet me njw fhalw rasti, kryetari I Komunws sw Gjilanit, z.Lutfi Haziri.
Mw pas, nga njerwz tw thirrur, pwrveç pwr veprimtarinw e tij letrare ku pritet tw flasin, Anton Nikw Berisha e Hasan Bunjaku,  do tw flitet edhe pwr veprimtarinw  e tij atdhetare nga kryetari I Shoqatws sw ish tw burgosurve politikw tw Kosovws, z. Hydajet Hyseni  e  rektori I Universitetit tw Gjilanit, z. Bajram Kosumi.
Njwkohwsisht do tw deklamohen edhe poezi tw Rexhep Elmazit, pwrmes aktorëve Ramadan Kurti e Xhezide Selimi.

You Might Also Like