OPINION

Demarkacioni duhet të ratifikohet

refik Shkruan: Refik Ramadani

Mosratifikimi i Demarkacionit do t’a pengoj Kosovën në proceset e integrimeve  Euro-Atlantike. Ne jemi shpall si shtet sovran në vitin 2008 dhe  që të ndjehemi të sigurt duhet t’i kemi kufijtë tanë. Nëse nuk e kemi demarkacionin me Malin e Zi dhe Serbinë, por vetëm me Maqedoninë dhe Shqipërinë atëherë  ne do të etiketohemi si pjesë e Serbisë. Pengimi dhe mosratifikimi i demarkacionit është dëshirë e Serbisë. Nëse e duam ndjenjën e të qenit shtet sovran dhe të ndihemi të sigurt,  Kosova duhet t’i ketë kufijtë e vet. Problemeve në Kosovë si korrupsioni, drejtësia e politizuar, nepotizmi e shumë dukuri të tjera negative duhet t’i kushtojmë më shumë rëndësi që të përmirësohen.

 

You Might Also Like