Sporte të tjera

Klubi i gjimnastikës ”Halil Alidema” nga Vitia radhit sukseset- por i nevoitet mbështetje financiare nga komuna

I formuar zyrtarissht nga fundi i vitit që lam pas, Klubi i Gjimnastikës “Halil Alidema” nga Vitia, me përformancat e tij kur paraqqitet me programet e tij po mahnitë publikun. Kështu ndodhi edhe në ngjarjën e fundit përkatësisht kur këto voglushe të talentuara u paraqiten me një program fantastikë para rreth 5 mijë shikuesve para fillimit të ndeshjës finale në futboll të vogël në Beguncë të vitisë turne ky qe mbahet tradiconalisht rash e 26 vjet me rastin e festës së 2 korriku.Programi dhe përformanca që bënëë këto gjimnaste ngritën në këmbë rreth 5 mijë shikues të pranishëm të cilët u durtrokitën gjaatë.

KGJ”Halil Alidema” është mbase i vetminë në komunë të Vitisë por edhe në Anaamoravë.Ky klub udhëhiqet nga pedagogu dhe ish sportisti Hazir Alidema,ish portier i KF Vllaznisë së Pozharanit dhe tani arsimtarë shumvjeqar në SHF “Halil Alidema” në Pozharan. Lidhur me historikun e këtij klubi disa fjalë na i tha për gazetën Kryelajmi, trejneri Hazir Alidema, i cili

ndër të tjeraa theksoi se klubi fillimisht kishte nis punën para tri vitesh por jo si klub pos si grup voglushesh gjimnaste nga Pozhaarani të cilat talentin e tyre e tregoni para pshokëve dhe shoqeve të tyre në shkollë në ndonjë ngjarje apo aktivitet.Por me kalimin e kohës u bë e nevojshme që të organizohemi më shumë.Kësht shprehet Hazir Alidema me ndihmën e komunës arritëm që klubin ta organizojmë më mirë dhe e zyrtarizuam nga fundi i vitit të kaaluar duke e pagëzzuar me emrin e veprimtarit dhe atdhetarit të njohur Halil Alidema. E vecanta e ketij klubi është përformimi jo individual por në grup cka e karaterizon veeprimtarinë e këtij klubi.” Që nga janari i këtij viti e deri më tash, kemi patur 14 paraqitje-përformanca me programet tona para publikut në ngjarjet e organiziuara si në Viti, Pozharan, Prishtinë e Gjilan, shprehet pedagogu Alidema, pra për rreth 6 muaj kemi patur 14 performanca ku publiku na ka përgëzuar dhe duartrokitur gjatë.

Më tej pedagogu Hazir Alidema i cili i vetëm punon me voglushet gjimnaste, thotë se në klub janë të rexhistruara voglushe nga 9 deri në 11 vjet, e numri i tyre është rreth 19 të cilat me talentin e tyre që kanë, po mahnitin ata të cilët kanë qenë në këto evenimente ku kanë përformuar anëtarët e KGJ”Halil Alidema”.

Por me gjithë këtë suksese që po arrinë ky klub sipas Alidemës , pakë është duke u ndihmuar nga institucionet e komunës.Deri

më tash nuk na është dhënë asnjë cent mjete nga komuna pos që na janë siguruar vetëm 4 dyshek ku i mbajmë ushtrimet e kjo është pak, për një klub që pretendon të arrinë më shumë suksese dhe që i parashikohet një e ardhme e ndritur. E të gjitha shpenzimet për rrugë apo për nevojat tjera i paguan vetë ky punëtor shumë i madh, pra pedagogu Alidema .

Është koha e fundit që komuna e Vitisë të ndihmon me ndonjë shumë të mjeteve financiare edhe pse c është e vereeta ajo i ishte premtuar kur edhe u themelu klubi, sepse klubi pa mbështetje financiare rrezikon të shuhet e këto talente –gjimnaste të mbeten vetëm si talente të dikurshe e kjo do të ishte një mëkatë i madhe për shoqërinë !/Aziz Zuka

You Might Also Like