LAJME

Përfaqësimi i gruas në Kuvendin e Gjilanit: Në fillim ishin 3, tani janë 13

 Ilmi Musliu –

Kuvendi i parë Komunal në Gjilan (viti 2000) i kishte vetëm tri femra nga gjithsej 41 këshilltarë të zgjedhur dhe 8 të emëruar nga UNMIK-u. Tani, 18 vite më vonë, femrat përfaqësohen me 13 vende dhe udhëheqin me Kuvend që ka gjithsej 35 mandate.

  

Këta ishin këshilltarët e parë:

LDK: Lutfi Haziri, Dritë Idrizi, Fatmir Rexhepi, Venhar Haziri, Zijadin Maliqi, Enver Bllaca, Musa Qerimi, Xhavit Hajdari, Ramadan Kurteshi, Shukri Sylejmani, Halim Huruglica, Nazmi Musa, Drita Maliqi, Jakup Bajrami, Isa Bunjaku, Fehmi Mahmuti, Rushit Avdiu, Sanije Elezi, Qerim Lipovica, Xhemajl Hyseni, Remzi Ahmeti, Nazim Hajdari, Sami Ahmeti, Jonuz Jonuzi, Ruzhdi Ismajli, Shefqet Murtezi dhe Vebi Salihu.

Partia e Progresit Demokratik (PPD): Ismail Kurteshi, Ejup Uruqi, Sami Hoxha, Fatmir Mehmeti, Xhevat Demiri, Avdyl Hasani, Ibrahim Salihu, Sabri Tahiri, Izmi Zeka, Musli Ukshini, Azem Mujku.

AAK: Ahmet Isufi e Shaban Rexhepi

PQLK: Hetem Bajrami.

UNMIK-u ka emëruar anëtarë të Kuvendit 6 serbë, një turk dhe një rom.

LBD-ja nuk fitoi vota të mjaftueshme për të siguruar një vend në Kuvend Komunal.

You Might Also Like