Sportet luftarake

Ylli i ri i xhudos Kosovare, Feroza Abazi, fiton medaljen e artë në Gjilan

Për ditën e çlirimit të qytetit të Gjilanit, nën organizimin e Federatës së Xhudos të Kosovës dhe klubit të xhudos “Gjilani”, është mbajtur turneu ndërkombëtar i xhudos për grupmoshat U13, U15 dhe U18.

Ky turne i rëndësishëm ka mbledhur sportistë të rinj nga rajoni, duke ofruar një platformë të shkëlqyer për të shfaqur talentet e reja dhe për të promovuar sportin e xhudos.

Një nga yjet e këtij turneu ishte Feroza Abazi, një xhudoiste e talentuar e klubit të xhudos “Gjilani”. Feroza, vetëm 9 vjeç, vazhdon të befasojë me paraqitjet e saj të jashtëzakonshme. Në këtë turne, ajo u stolis me medaljen e artë në kategorinë e saj, duke dëshmuar edhe një herë se është një talent i madh në rritje.

Feroza Abazi është një emër që po bëhet gjithnjë e më i njohur në radhët e xhudos kosovare. Para disa ditësh, ajo arriti të fitojë medaljen e artë në garën Struga Open 2024, një tjetër sukses i rëndësishëm në karrierën e saj të re. Ky sukses i fundit në Gjilan është një tjetër dëshmi e përkushtimit dhe punës së palodhur të saj.

Trajnerët dhe kolegët e Feroza e përshkruajnë atë si një talent të lindur, me një teknikë të jashtëzakonshme dhe një përkushtim të pashoq për sportin e xhudos. Ajo stërvitet me intensitet të lartë dhe ka një disiplinë që rrallë shihet në moshën e saj. Përkushtimi i saj ka fituar respektin dhe admirimin e komunitetit sportiv në Kosovë dhe më gjerë. Në këtë turne ndërkombëtar morën pjesë klube të xhudos nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut.

Ky diversitet pjesëmarrësish jo vetëm që e bëri garën më tërheqëse dhe konkurruese, por edhe forcoi lidhjet dhe miqësitë ndërmjet sportistëve të rinj nga vendet e rajonit. Ngjarja ishte një sukses i madh organizativ dhe sportiv, duke ofruar mundësi të shkëlqyera për të rinjtë që të përmirësojnë aftësitë e tyre dhe të marrin përvojë të vlefshme në një mjedis konkurrues.

Feroza Abazi, me fitoren e saj të radhës, jo vetëm që nderoi klubin e saj, por edhe Kosovën, duke treguar se me punë të palodhur dhe pasion, sukseset janë të pashmangshme. Për Feroza Abazin, e ardhmja duket e ndritur. Ajo vazhdon të rritet dhe të përparojë në sportin e xhudos, duke shfaqur një perspektivë të jashtëzakonshme për të ardhmen. Feroza është një shembull frymëzues për sportistët e rinj dhe një ambasadore e shkëlqyer e xhudos kosovare në arenën ndërkombëtare.

You Might Also Like