Libri

G A N D

Meti Rexhepi

anames zjarrmie

mëtime të djegshme për shenjtëri të lume

Ai u përmbys mbi rraqe të kripura urine

koha rrudhej në milimetra në gramë oksidimesh

grilat i falnin një pëllëmbë të qiellit

kornizë e ngrirë e pëllumbave pafundësia

pengu i mbetej varë mes esëlltish tek jermit

pije e haje shijen e disfatës

ç`ti bëje orë-gjatës

të visheshe me të butën lëkurë

të dashit të prerë pa torturë

*

pikturë torture

në kokë e mure

por kambanoret për Ty

nuk kishin kumbuar

*

a mund ta tjerrje secilën gjatësi milimetrike

me fije shpirti në një furkë të durimit

kjo ishte sprovë e parafundit e provimit

e nisnin me gaca e të bëhej akull

sapo nisje thurjen për lëkurën e plasur

t`i shpërbënin unazat

nuk thurej me lëkurë të ngratë

as xhaketë as çorapë

*

brenda grilash gjakohej shqiponja krah-thyer për ndonjë orbitë

krejt i lehtë i pa peshë pendla-këputur gand

sprova e shtrirë të hodhi të zbehtën dritë

të mos i heqësh peshës së filozofisë asnjë presje asnjë miligram

*

dhe do ta mbash atë trastë tënden me kujtime

kurdo që e hap të pikojnë sumbulla peline

*

t`i përçuakan telat e zemrës deri te retë

brodhe mjegullnajave të stolisura dhe shikon faqe-zbehtë

të përvdirur rrjedhin jubiletë

Gjilan, mars 2021

You Might Also Like