OPINION

Ku ishin ,,Patriotët” kur na i shiten gjitha fabrikat në Gjilan e i bënë ,,Zadruga”

  Shkruan: Bashkim Nexhipi

 

Ku ishin ,,Patriotët” kur na i shiten gjitha fabrikat në Gjilan e i bënë ,,Zadruga”. -Tani s;di pse nuk u ankua asnjë me herët kur asht ditur shumë herët qe do të ndërrohet vendi i ,,Ushtarit të panjohur” por tani pasi u largua, gjithmonë të  vonuar. Jam I bindur qe 20 vjet e më shumë nuk e besoj qe ka bërë foto dikush aty me atë  ,,spomenik” që po i thonë (qe nuk është mirë se edhe ajo e ka vlerën e vet historike etj.) por, as që i ka ra në mend që është aty, e tani s’di pse gjithë kjo zhurmë, kur dihet që edhe atij i behet vendi. Unë për veti nuk kam foto edhe s’di pse, habitem pse, por besoj që edhe shumica nuk kanë. Pra, është një arsye qe nuk e di, ndoshta kur të vendoset Idriz Seferi besoj që e kuptojmë dhe së paku do të kemi foto me heroin tonë që e njohim pa e anashkaluar edhe atë ushtarin e panjohur që e ka vlerën e vet. Gjilani është njohur edhe me ,,simbole” Bozhur e Dunhill cigare e me shumë fabrika të mëdha prodhimi, por nuk janë më ,,simbole”, ikën na i shiten e na i bën ,,zadruga” ,,simbolet”-e asnjë nga ne nuk u bë merak që mos të na behet kjo e keqe në Gjilan e shumë gjëra tjera- Pra, ku ishin në atë KOHË patriotët. Kjo përmendore e ushtarit te panjohur do te jetë e vendosur diku dhe do ta kemi, e nga shumë të tjera që s’i kemi, pra ketë do ta kemi e mos ta keqpërdorim se nuk jeni ka mërziten aq shumë jo, se sa po thirremi por ,fushata… na kuptojnë të  gjithë qytetaret.

You Might Also Like