Sportet luftarake

Daris Rahimi karateisti i klubit “AS”, ylli i ri që po ndriçon në këtë sport

Daris Rahimi, vetëm 8 vjeç, është një yll i ri dhe premtues në sportin e karatesë në Kosovë. Deri më tani, ai ka fituar titullin kampion i Kosovës dy herë dhe ka zënë mbi 30 vende të para që nga fillimi i karrierës së tij. Ai është nxënës i shkollës “Selami Hallaqi” dhe për pak muaj mbush 9 vite.

Darisi ka filluar të merret me karate që në moshën 5-vjeçare dhe që nga ajo kohë ka treguar një talent të jashtëzakonshëm. Pjesë e klubit të karatesë “AS” në Gjilan, Darisi është cilësuar si një talent i madh dhe premtues në këtë sport. Ai ka arritur të dominojë në shumë gara dhe turne të karatesë, duke fituar vendin e parë në mbi 30 prej tyre. Ky sukses i jashtëzakonshëm ka bërë që Darisi të njihet jo vetëm në Gjilan, por në gjithë Kosovën si një nga talentet më të mëdhenj të karatesë.

Vetë Darisi shprehet me mirënjohje dhe falënderim për prindërit dhe trajnerin e tij, Alban Beqiri:

“I falemnderohem prinderve dhe trajnerit tim, Alban Beqirit, për të gjitha arritjet e mia në sportin e karatesë. Jam i lumtur që jam pjesë e klubit ‘AS’.” Kjo mbështetje dhe udhëheqje ka qenë thelbësore për zhvillimin e tij si një karateist i suksesshëm dhe i respektuar. Trajneri i klubit “AS”, Alban Beqiri, është gjithashtu shumë krenar për talentin dhe përkushtimin e Darisit. Ai thekson: “Ai është një talent i jashtëzakonshëm, është ardhmëria e sportit të karatesë në shtetin tonë. Deri tani, në të gjitha turnet apo garat ku ka marrë pjesë, ai ka qenë i pakonkurencë. Në një kohë të shkurtër, Darisi do të jetë krenaria e klubit tonë, por veçanërisht e shtetit të Kosovës.

” Përveç suksesit të tij në sport, Darisi është gjithashtu një nxënës i zellshëm dhe i përkushtuar në shkollë. Ai arrin të balancojë shkollën dhe sportin me një përkushtim të rrallë për një fëmijë të moshës së tij, duke treguar kështu pjekuri dhe disiplinë të jashtëzakonshme. Në një kohë kur sporti i karatesë po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet në Kosovë, talenti i Darisit është një shpresë e madhe për të ardhmen e këtij sporti në vend. Ai jo vetëm që përfaqëson klubin “AS” dhe qytetin e Gjilanit me krenari, por gjithashtu është një frymëzim për të gjithë fëmijët e Kosovës që aspirojnë të arrijnë lartësi në sportin e karatesë dhe më gjerë. Me talentin dhe përkushtimin e tij, Daris Rahimi është një emër për t’u mbajtur mend dhe për t’u ndjekur në vitet që vijnë.

Ai premton të jetë një nga sportistët më të mëdhenj të karatesë që Kosova ka njohur ndonjëherë, dhe suksesi i tij do të vazhdojë të rritet me mbështetjen e familjes, trajnerit dhe klubit të tij. Në përfundim, suksesi i Daris Rahimit është një dëshmi e qartë e asaj që mund të arrihet me përkushtim, punë të palodhshme dhe mbështetje të duhur. Ai është një shembull i shkëlqyer i asaj se si talenti dhe përkushtimi mund të ndriçojnë në sportin e karatesë dhe përtej. Kosova mund të jetë krenare për këtë yll të ri që po ndriçon gjithnjë e më shumë në arenën e sportit të karatesë.

You Might Also Like