Gjilan

Gjilanasi prof. dr. Arben Musliu është zgjedhur dekan i Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë

Universiteti i Prishtinës përfundoi me sukses procesin e zgjedhjes së dekanëve të rinj. Profesori nga Gjilani, prof. dr. Arben Musliu është zgjedhur dekan i Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë. Ai ka marrë besimin e Këshillit të ri të Fakultetit, të cilin ai do ta drejtor për katër vitet e ardhshme.

Ndryshe, prof. dr. Arben Musliu, studimet themelore i ka mbaruar në Universitetin e Prishtinës, ato të magjistraturës në SHBA, kurse doktoratën e ka mbaruar në Shqipëri. Ai është autor i dhjeta punimeve shkencore  të indeksuara në platforma kredibile dhe ka dhënë një kontribut të çmuar në Departamentin e Agrobiznesit në  Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë të UP-së.

Në Universitetin e Prishtinës, është zhvilluar procesi i zgjedhjes së dekanëve të rinj në katërmbëdhjetë fakultetet e ndryshme të universitetit.

Procesi është zhvilluar në mënyrë të rregullt, të qetë dhe ka rezultuar në zgjedhjen e suksesshme të dekanëve.

Dekanët e zgjedhur apo rizgjedhur në njësitë përkatëse akademike janë:

 1. Fakulteti i Arkitekturës: Prof. Violeta Nushi
 2. Fakulteti i Arteve: Prof. Hazir Haziri
 3. Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë: Prof. Arben Musliu
 4. Fakulteti i Edukimit: Prof. Blerim Saqipi
 5. Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit: Prof. Florian Miftari
 6. Fakulteti Ekonomik: Prof. Driton Balaj
 7. Fakulteti i Filologjisë: Prof. Abdulla Rexhepi
 8. Fakulteti Filozofik: Prof. Bekim Baliqi
 9. Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike: Prof. Isak Shabani
 10. Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike: Prof. Mirlind Bruçi
 11. Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit: Prof. Florim Grajçevci
 12. Fakulteti Juridik: Prof. Avni Puka
 13. Fakulteti i Mjekësisë: Prof. Sefedin Muçaj
 14. Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore: Prof. Kajtaz Bllaca

Mandati i dekanëve të rinj fillon me 1 tetor 2024, me fillim të vitit të ri akademik.

You Might Also Like