Libri

KUR TI FLE

Avdush Canaj

KUR TI FLE

Kur fle trëndafilisht
ti, i miri
ëndërron
si flutura
si cicamiu
xhaxhi poeti
vjershës ia kreh flokët
më krehërin e rimave
ia lidh bistekët
si kalliri

Faqet ia pikturon
me mollë
të të ëmbëlsoj ty
si dje
agimit i troket në dritare
dhe bie të flejë.

Zgjohet paspak
ka harruar vargun e mesit
t`i vë ylberin
rreth brezit

Dhe ti galdohesh
mrekullohesh
këndon si qershia

Kështu është magjia
të bën pëllumb
n`ballkon të mëngjesit

You Might Also Like