Viti

Në  dyvjetorin e vdekjes  u përkujtua doktori pozharanas Fadil Zuka

Familjarë, shokë, miq dhe të afërm por edhe përfaqësues të Institucioneve të komunës së Vitisë si dhe të QKMF-së ku ka punuar për vite të tëra i ndjeri Dr. Fadil Zuka, i cili para dy  viteve nga Virusi KOVID -19 , pikërisht më 20 Korrik 2020 humbi jetën i kanë bërë homazhe te varri i të ndjerit në Pozharan, humanistit dhe personit të respektuar dr.Fadil Zukës. Në shenjë nderimi dhe respekti për kontributin e dhënë gjatë  profesionit të mjekut mbi varrin e tij u vendosën kurora lulesh si dhe me fjalë prekëse nga folësit  veç tjerash  u tha se: sot  u  bënë dy vite nga vdekja e doktorit nga Pozharani, Dr. Fadil Zuka që  ndërroi  jetë nga infeksioni Covid-19.

 

Dr. Fadil Zuka ishte mjek i gjeneratave që jetonin dhe vepronin në kohë të vështira, si pasojë e persekutimit që u bënte regjimi i okupatorit serb.

Dr Fadil Zuka në kohët më të vështira kishte shërbyer në Ambulancën e Shoqatës Humanitare “Nëna Terezë” në Viti, pastaj në Pozharan. Ai gjithashtu kontribuoi edhe në luftën e fundit çlirimtare si mjek. I ndjeri shquhej për humanitet dhe si punëtor shembullor ka lënë mbresa dhe kujtime tek të gjithë qytetarët vitias. Aziz Zuka

 

You Might Also Like