Viti

Të nderpritet sa më parë presioni ndaj mediumit “Plus tv” të Vitisë !

Klubi i gazetarve “Kerim Leëton” në Viti, sot në një takim të perbashket me gazetarë ka denuar fuqishem presionin ndaj keti mediumi icili në menyren më profesionale është duke e bër punen e tij.

Ne gazetaret e ksaj komune, kerkojme urgjentisht nga kryetari I Vitisë Sokol Haliti, të ndermarrë hapa të shpejtë në ndalimin e presionit që po i behet këtij mediumi.

E bejme me die z Haliti, se një medium nuk egziston apo punon vetem për një subjekt politik apo individ , mediat, duhet të jenë të pavarura dhe të lejohen të kryen punen e tyre, me objektivitet deri tashti një sojë sic e kanë kry deri me tani. Z.Haliti, presoni i vazhdueshem ndaj ketij mediumi dhe të tjereve, na ka berë të dyshojmë se valle vertete mos po fshihet dic nga ju e që ndoshta ne nuk e dimë.

.Argatet tuaj I nderuari kryetar, gati cdo dite i ndalin në rrugë gazetaret dhe ushtrojn presion e frike mbi ta, per qfardo shkrimi që behet nga ta, e që nuk I konvenon atyre, per kete a je ne dieni? Ne gazetaret e komunes suaj, nuk, kemi fuqi tjeter të veprimit pos ti njohtojme të gjitha mekanizmat nderkombetar e vendore, që te marrin diq ne lirin e medias ne Viti .

Dite me pare ne shenuam 3. majin Diten e mediave ku s”bashku me ju u dakorduam për një liri me të madhe të shtypit, mirpo kjo si duket paska qene premtim bosh dhe vetem një premtim falso I

momentit!.Edhe një herë ne gazetaret e komunes se Vitise, kerkojmë urgjentisht që ju të nderpreni presionin ndaj mediave lokale, sepse kjo nuk qon drejtë zhvillimit të demokracisë dhe zhvillimit të mediave në Republikën e Kosovës.

Ne shpresojmë që presioni I juaj do të ndalon e me këtë rast mbetemi fuqishem në perkrahje të “ Plus tv” në Viti ./Aziz Zuka

You Might Also Like