Viti

Në përvjetorin e rënies të dëshmorëve të kombit Enver Bajrami dhe Sherif Jonuzi

17 vjet kur ranë dëshmorët e kombit Enver Bajrami dhe Sherif Jonuzi në luftën e Ushtrisë Clrimitare për Preshevë e Bujanoc. Dy djemtë e lirisë nuk u ndalën edhe pas luftës në Kosovë dhe iu përveshën punës për mobilizimin e radhëve të luftës në Preshevë e Bujanoc. Edhe pse të ri ata i mbante gjallë tradita dhe luftërat heroike të Molla Idrizit, Gjon Sereqit e shumë patriotëve tjerë për çlirimin e atdheut aty ku flitej shqip. Për dëshmorët e kombit nuk kishte kufij as harta që I ndante shqiptarët, andaj edhe ranë për të bashkuar të gjithë pa dallim. Sot prehen të qetë dy dëshmorët e kombit me lavdin e tyre që I dhanë kohës dhe hapësirës shqiptare. Izmi Zeka.

You Might Also Like