Libri

TË SHTUNAVE MË S` DAL

Avdush Canaj

TË SHTUNAVE MË S` DAL

(Shokut dhe kritikut, Nuhi Ismajli)

Mezi prisja të shtunën
me orë bashkë të rrimë.

Te pimë kafe te “ Kristali”,
të flasim për poezinë.

Të lexoja ndonjë varg
për ëndërrat me faqet push,

ti shpesh më jepje zemër:
Kështu s`e ka thënë askush!

Një ditë pëmenda vdekjen,
Atje, thashë, na presin!

Më qortove me buzëqeshje:
S`kemi kohë të vdesim!

Atëherë të të pyes unë ty,
e dua t’më tregosh drejt,

si i kreve gjithë ato punë
dhe ike kaq shpejt?!

Të shtunave më s`dal,
sillem nëpër shtëpi,

e di se atje tek vendi ynë
nuk të takoj më ty.

Kam mbetur me një krah,
Nuhë a, më dëgjon?

Në këtë vjeshtë me mërzi
më thirr, t`paktën, n` telefon!

You Might Also Like